Editorial

Au furat două automobile, acum trei tineri riscă până la 10 ani de închisoare

Un minor de 15 ani și doi tineri de 18 și 20 de ani, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectați de sustragerea a două unități de transport.

În dimineața de 29 martie, un bărbat în vârstă de 46 de ani a sesizat polițiștii IP Buiucani cu privire la sustragerea a două unități de transport ce erau parcate în fața casei de locuit de pe str. Balcani or. Durlești,  mun. Chișinău. Prejudiciul  cauzat bărbatul l-a estimate la 240 000 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus mai multe acțiuni în vederea stabilirii locului a unităților de transport cât și a suspecților care au comis această infracțiune. În cadrul investigațiilor demarate,  polițiștii au stabilit că în comiterea infracțiunii sunt implicați trei indivizi, dintre care doi din ei sunt rude cu victima și au avut posibilitatea de a sustrage pe ascuns cheile de la automobile.

Acțiunile suspecților au fost surprinse și de camerele de supraveghere care au fixat momentul sustragerii a unităților de transport.

Automobilele sustrase au fost depistate de polițiști în r. Basarabeasca și Ceadîr-Lunga, care au fost ridicate și întoarse proprietarului.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală suspecții în comiterea infracțiunii au reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Toți trei nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice iar tânărul de 20 de ani se afla în căutare.

Tinerii de 18 și 20 de ani au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție mun. Chișinău, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Pentru fapta comisă ei riscă o pedeapsă  cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus