Actual

BERD și UE extind sprijinul pentru întreprinderile din țările Parteneriatului Estic

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Uniunea Europeană își extind sprijinul pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din țările Parteneriatului Estic din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, pe fondul unei recesiuni economice severe cauzate de pandemia de coronavirus.

Potrivit INFOTAG, acest lucru este menționat într-o declarație pe site-ul BERD, conform căreia „serviciile de consultanță ale BERD, susținute de granturi UE în valoare de 5 milioane de euro, vizează satisfacerea nevoilor IMM-urilor, creșterea lor prin atragerea de consultanți locali și internaționali ”.

Noul program va sprijini companiile „în adoptarea tehnologiilor digitale pentru a funcționa fără probleme, pentru a-și spori competitivitatea și potențialul de export, sporind șansele lor de a accesa fondurile de care au nevoie pentru dezvoltare”. Este o continuare a eforturilor mai largi ale BERD și ale UE de a stimula creșterea IMM-urilor în țările Parteneriatului Estic prin consultanță în afaceri și expertiză internațională.

În următorii trei ani, peste 250 de întreprinderi mici și mijlocii vor primi astfel de servicii de consultanță

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus