Social

DOC / FOTO / Imperiu imobiliar a familiei șefului de la Termoelectrica: Pe parcursul mai multor ani ar colecta ,,forțat” de la antreprenori ,,comisioane pantagruelice”

Corupția poate fi definită generic ca abatere de la datorie, violare a unor norme morale și legale ce împiedică exercitarea funcției publice. Din punct de vedere politic, administrativ, juridic, dar și moral – corupția presupune abuzul funcției publice în interes personal.

,,Într-un oarecare mod aceste afirmații sunt confirmate de ,,activitatea prodigioasă” a lui Veaceslav Eni, cel mai mare șef la Termoelectrica”, a declarat sursa citată.

Dacă ținem să analizăm Declarația de avere a dlui Director General de la această Întreprindere de stat și să le comparăm cu Extrasele de la Cadastru emise pe numele lui și a membrilor familiei, observăm că documentele de la ASP nu sunt pline de cuvinte cifrate.

,,Ele conțin dovezi clare de ,,gestionare” a conținuturilor considerabile din plicurile primite de-a lungul anilor de către Veaceslav Eni.”, a spus sursa.

De exemplu, compania „Utilprim” SRL, fondată  (100%) de Ina Eni, soția șefului de la Termoelectrica, având sediu în mun. Chișinău, sec. Râșcani, str. Hîncu Iacob, 8/1, posedă mai multe spații cu diverse destinații.

La fel și fiica acestuia, Andreea Eni, la o vârstă fragedă deja este proprietara mai multor imobile de milioane.

Persoane din anturajul dlui Director de la Termoelectrica susțin că dânsul ar avea obișnuința de a se lăuda cu o vilă de toată frumusețea, situată într-un loc pitoresc din Molovata/Dubăsari și cu o pensiune luxoasă din Vatra Dornei/România, înregistrată pe rudele lui, care locuiesc în țara vecină.

Potrivit surselor noastre, înaltul șef de la Termoelectrica este chiar ,,capul unui grup intern infracțional, care pe parcursul mai multor ani colectează forțat de la antreprenori ,,comisioane pantagruelice”. Sumele comisioanelor ,,ridicate” în numerar de la un singur antreprenor ar ajunge chiar la sute de mii de euro (taxa per contract variază între 15% din suma totală a unui singur contract), ele fiind plătite pentru licitații aranjate sau trucate, la care s-au vândut activele companiei (spații de depozitare, garaje, clădiri, terenuri pe care s-au montat echipamente de pompare, etc.), dar și pentru prestarea de servicii pentru renovarea și modernizarea Întreprinderii”.

Potrivit acelorași surse, în anul 2016 Termoelectrica a accesat un împrumut de la Banca Mondială în valoare de 70 mln dolari, bani destinați pentru modernizarea sistemului de distribuție și încălzire a mun. Chișinău. Recent a mai fost contractat un împrumut de 90 mln dolari SUA de la Bancă Mondială.

,,Pseudo-reușitele mandatului dlui Eni, după cum se confesează apropiaților, sunt ferm «păzite» de multipli reprezentanți ai statului – procurori, ofițeri CNA, ofițeri din SIS și funcționari ai MEI, care-i asigură protecție de-a lungul anilor”, mai menționează sursa noastră.

Sursele noastre ne-a comunicat că în curând vom reveni cu materiale video, dar și cu alte materiale probatorii.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus