Politic

DOC // ÎFRÂNGERE dureroasă pentru PSRM. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea socialiștilor privind desemnarea lui Gavriliță

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații Partidului Socilaiștilor care au atacat decretul privind înaintarea lui Gavrilița pentru prima oară la șefia Guvernului. 

Mai exact, socialiștii susțin că la data solicitării votului de încredere asupra programului de activitate şi întregii liste a Guvernului acesta nu era publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, prin urmare, nu era în vigoare. Publicarea în Monitorul Oficial a Decretului contestat a avut loc post factum, situație care a afectat constituționalitatea acestuia.

De asemenea, autorii sesizării consideră că Decretul contestat contravine articolului 98 din Constituție, deoarece atât la desemnarea dnei Natalia Gavrilița în calitate de candidat pentru funcția de Prim-ministru, cât și la prezentarea programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului, Președintele Republicii și candidatul nu au urmărit obținerea votului de încredere, ci dizolvarea Parlamentului.

Hotărârea Curții Constituți… by Jurnal

Curtea a reținut că sesizarea este lipsită de obiect şi nu poate fi acceptată pentru examinare în fond

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus