Externe

Insurecția trumpiștilor în Congresul SUA. Obama: Moment de uriașă dezonoare și rușine

Violențele fără precedent din capitala federală a Statelor Unite au provocat stupoare în întreaga lume. Foști președinți americani au taxat în termeni duri aceste violențe. Predecesorul lui Donald Trump, Barack Obama a scris pe Twitter că acest moment va rămâne ca „unul de uriașă dezonoare și rușine”.

Predecesorul lui Donald Trump, fostul președinte Barack Obama a scris pe Twitter: „Istoria ne va aminti pe bună dreptate de violențele de astăzi din Capitoliu, instigate de președinte în exercițiu, care a continuat să susțină minciuni despre rezultatele unor alegeri conforme cu legea, ca de un moment de uriașă dezonoare și rușine pentru națiunea noastră.

Dar ne-am păcăli singuri dacă am privi asta ca pe o surpriză„.

Și fostul preşedinte american Bill Clinton a denunţat într-un comunicat un „asalt fără precedent” împotriva instituţiilor americane, după pătrunderea în forţă, miercuri, a partizanilor lui Donald Trump la Capitoliu, potrivit CNN.

„Astăzi (miercuri), am fost confruntaţi cu un asalt fără precedent contra Capitoliului, Constituţiei şi ţării noastre”, a declarat Bill Clinton într-un comunicat

Agresiunea a fost alimentată de mai mult de patru ani de politică otrăvită răspândind dezinformare deliberată, semănând neîncredere în sistemul nostru şi opunându-i pe americani unii altora. Fitilul a fost aprins de Donald Trump şi de cei mai fervenţi catalizatori ai săi, dintre care mulţi în Congres, pentru a răsturna situaţia, rezultatul unor alegeri pe care le-a pierdut„, a mai spus fostul preşedinte democrat.

El a continuat spunând că transferul paşnic al puterii trebuie finalizat. 

Fostul președinte american George Bush a reacționat la asaltul asupra Capitoliului.

Astfel sunt contestate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră – nu în republica noastră democratică. Sunt stupefiat de comportamentul nesăbuit al unora dintre liderii politici după alegeri și de lipsa de respect arătată față de instituțiile noastre, tradițiile noastre și forțele de ordine. Țara noastră este mai importantă decât politica momentului, a transmis George Bush într-un comunicat.

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus