Politic

Litvinenco: Ceea ce face Dodon cu Guvernul său seamănă cu o diversiune împotriva statului și a cetățenilor

Nedorința prim-ministrului în exercițiu și a unei părți din miniștri cheie de a asigura interimatul funcțiior, este catalogat de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, ca o diversiune împotriva statului și a cetățenilor Republicii Moldova. Despre acest lucru deputatul PAS a scris pe rețelele de socializare.

„Ceea ce face Dodon și guvernul său seamănă foarte mult cu o diversiune împotriva statului Republica Moldova și a cetățenilor săi. Anume așa interpretez eu refuzul Prim-ministrului în exercițiu (demisionar) și a unei bune părți din miniștrii-cheie de a asigura interimatul funcțiilor. Nu cred că există vreun caz în lume când un guvern în demisie procedează în acest fel – pleacă anume miniștrii și secretarii de stat din domeniul economic și social, ceea ce, în plină criza pandemică și economică, nu este altceva decat un act de răzbunare împotriva propriului popor.

Gestul lor este și mai grav dacă ținem cont că asigurarea interimatului funcției de Prim-ministru sau de miniștri se poate face, conform unei legi strâmbe în vigoare, doar de către miniștrii care rămân; adică, dacă admitem că pleacă toți miniștrii și rămâne doar ministrul apărării, apoi anume el trebuie să fie și prim-ministru interimar, și ministru interimar la sănătate, și la finanțe, și la economie, și la justiție și în restul ministerelor. Să fiu înțeles corect – nici pe Chicu, nici pe ceilalți care pleacă nu-i consider miniștri buni pentru a gestina țara în timp de criză. Dimpotrivă. Și m-am expus de multe ori despre asta și nu vreau să mă repet. Însă de aici până a lăsa totul baltă, de a lăsa mizerie peste mizerie și de ați lua jucăriile și a pleca acasă este cale lungă”, a scris deputatul.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, acest lucru se face cu scopul de a induce în societate ideea precum, începând cu 24 decembrie, Maia Sandu e la Guvernare.

„Este clar de ce se face asta: este o încercare clară a lui Dodon de a induce în opinia publică ipoteza falsa conform căreia ”din 24 decembrie Maia Sandu e la guvernare”. O prostie desigur, or tot Guvernul lui Dodon învestit în noiembrie 2019 administrează țara (cu sau fără Chicu), altul nefiind desemnat. Regret doar că acțiunea lor strict politicianistă se face cu prețul datului foc la țară.

Ceea ce însă Dodon nu înțelege este că din nou greșește amarnic. Dacă el crede că oamenii acestei țări sunt idioți și nu văd ceea ce fac ei, apoi se înșeală amarnic. Și asta s-a văzut în cadrul prezidențialelor, când, de exemplu, fake-news-urile tirajate de ei, nu au avut efectul așteptat. Cu atât mai mult nu va avea niciun efect și ceea ce fac ei acum. Mai ales că acum acțiunile lor sunt o bataie de joc în raport cu oamenii acestei tari. De aceea, pentru asta vor fi pedepsiți drastic în cadrul următoarelor alegeri parlamentare.

În încheiere, Sergiu Litvinenco spune că ar putea sesiza Curtea Constituțională cu scopul de a opri această diversiune.

„P.S. Din câte înțeleg eu, această diversiune este posibilă și deoarece actuala legislație conține mai multe prevederi neconstituționale și care permit realizarea diversiunii. De aceea, pare iminentă necesitatea sesizării Curții Constituționale” a conchis deputatul.

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus