Politic

Litvinenco: Mai toți care au coordonat introducerea Stării de Urgență, recunosc că, au ca scop de a evita dizolvarea Parlamentului

Tot mai mulți din cei care au coordonat introducerea Stării de Urgență pentru o perioadă de 60 de zile recunosc că s-a făcut cu scopul evitării alegerile anticipate. Despre acest lucru a scris deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

,,Mai toți care au coordonat/propus/aprobat introducerea ”stării de urgență” recunosc deja cu subiect și predicat că atât declararea stării de urgență, cât și, mai ales, termenul pentru care aceasta a fost introdusă, au ca scop de a evita dizolvarea Parlamentului”, a scris deputatul.

În context, Sergiu Litvinenco se întreabă retoric ,,unde în Constituție este indicat că starea de urgență poate fi declarată pentru a nu permite dizolvarea Parlamentului?

,,Nicăieri. Lucru firesc de altfel, or scopul stării de urgență de principiu este altul”, a declarat deputatul.

Potrivit deputatului ,,în acest caz, Constituția este de facto călcată în picioare, întrucât un instrument constituțional cum este starea de urgență este folosită nu conform scopului său, ci pentru a face inaplicabil un alt instrument constituțional cum este dizolvarea Parlamentului„.

,,Nu cred că putem să ne permitem să lăsăm în vigoare această interpretare perversă a Legii Supreme”, a conchis deputatul

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus