Politic

Mesajul Premierului interimar, Aureliu Ciocoi, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolenței în școli

Prim-ministrul Aureliu Ciocoi a adresat astăzi un mesaj de Ziua Internațională a nonviolenței în școală.

În mesaj se menționează:

„Anual, la data de 30 ianuarie, Republica Moldova marchează Ziua Internațională a nonviolenței în școală. Responsabilitatea noastră comună, a autorităților și a societății în ansamblu, este să  asigurăm un mediu prietenos pentru dezvoltare tuturor elevilor. Este convingerea mea profundă că numai având o educație de calitate, centrată pe respect, armonie și toleranță, vom putea să creștem personalități puternice și integre.

Doar prin implicare și cooperare eficientă între autoritățile publice centrale și locale, administrațiile instituțiilor de învățământ, cadrele didactice, părinți, societatea civilă și mass-media vom reuși să identificăm, să combatem și să declarăm toleranță zero fenomenului violenței. Pe parcursul anului 2020, Guvernul Republicii Moldova, în colaborare cu partenerii instituționali, au realizat mai multe activități de sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii violenței față de copii. Cu siguranță, cea mai eficientă metodă este schimbarea atitudinii care încurajează tăinuirea acesteia, dar și combaterea indiferenței.

Fac un îndemn către cadrele didactice, elevi, părinți, dar și fiecare cetățean să sesizeze organele competente despre cazurile de violență asupra copilului. Indiscutabil, acest fenomen afectează pe termen lung și irecuperabil dezvoltarea personalității copilului și rezultatele sale academice.

De Ziua Internațională a nonviolenței în școală este important să conștientizăm și să valorificăm rolul sistemului educațional în prevenirea violenței prin cultivarea unui model de comportament bazat pe respect și inacceptare a violenței, de solidarizare și responsabilizare pentru grija permanentă față de copii”.

Ziua Internațională a nonviolenței în școli, marcată anual la 30 ianuarie, are ca obiectiv conștientizarea problemelor legate de violența din școli, comportament ce poate avea consecințe și în afara lor, identificarea modalităților de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentă, dezvoltarea abilităților și motivația de relaționare.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus