Social

Scheme în cadrul unui parteneriat public-privat. Două imobile din Capitală au fost înstrăinate

Agenția Proprietăți Publice ar putea rămâne fără două terenuri din Capitală după ce au fost contractate în cadrul unui parteneriat public-privat. Ulterior aceste două terenuri au fost întrăinate unei alte companii, iar în tot acest timp autoritățile nu zic nimic.

Timpul.md scrie că potrivit raportului de audit al conformității asupra organizării, realizării și supravegherii parteneriatelor public-private încheiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Științe a Moldovei, UAT mun. Chișinău și entitățile din subordine, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 7 din 26 februarie 2016, se constată o activitate nu tocmai legală a cet. Valeriu Guzun realizată prin intermediul companiilor sale.  Acesta a implementat niște scheme pentru a dobândi fraudulos în proprietatea mai multor bunuri imobile (construcții de învățământ și educație), situate pe terenuri publice.

Potrivit Raportului enunțat, prin Decizia CMC nr.5/12 din 22.09.2016, a fost inclus în calitate de obiect al Parteneriatului public-privat, proiectul „Reconstrucția capitală a edificiului școlii nr. 85 din str. Constantin Stamati, 10, mun. Chișinău”, cu păstrarea destinației obiectivului și fără dreptul de privatizare a acestuia (în beneficiul partenerului privat).

Cu toate acestea, Valeriu Guzun a transferat imobilele date pe numele unei alte companii care la rându-i le-a vândut altei firme fără ca să anunțe partenerul public – statul.

Cu privire la verificarea informației prezentate supra, a se accesa:

Hotărârea nr.7 din 26 februarie 2021 cu privire la Raportul auditului asupra conformității organizării, realizării și supravegherii parteneriatelor public-private încheiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Științe a Moldovei, UAT mun. Chișinău și entitățile din subordine http://www.ccrm.md/hotariri-si-rapoarte-1-95?idh=1088 .

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus