Politic

Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko.

Viceprim-ministrul a informat diplomatul ucrainean despre ultimele progrese înregistrate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și anume despre activizarea platformelor de dialog la nivelul grupurilor de lucru, recenta întrevedere a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, precum și despre vizita de lucru a Reprezentantului Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

img21000700

Totodată, au fost aduse la cunoștință prioritățile Chișinăului pe anul curent pe filiera negocierilor și cea a politicilor de reintegrare a țării, fiind menționată necesitatea avansării pe subiectele de importanță majoră și care vizează în mod primordial garantarea drepturilor inalienabile ale cetățenilor, deblocarea circulației nestingherite și ocrotirea sănătății.

În context, viceprim-ministra a comunicat despre demararea campaniei de informare a locuitorilor din regiunea transnistreană ce traversează cu mijloacele de transport punctele de trecere ale frontierei de stat a Republicii Moldova referitor la categoriile de plăci și de acte însoțitoare ce urmează a fi obținute/deținute în vederea participării în traficul rutier internațional.

Oficialii au manifestat deschidere pentru conlucrare în continuare și pentru asigurarea unui dialog reciproc avantajos pentru interesele ambelor state.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus