Editorial

VIDEO // Polițiștii ar fi depistat la Poșta Veche mașina cu care a fost răpit judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus

Polițiștii ar fi depistat în cartierul Poșta Veche din Capitală mașina cu care a fost răpit judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus. Despre aceasta a declarat pentru tv8.md șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului Genral al Poliției, Diana Fetco. 

Un martor a surprins momentul în care o parte din curtea unui bloc de locuit a fost încercuită de oamenii legii. Ulterior a fost văzut un evacuator care transporta mașina de marca „Mercedes”, de culoare neagră.

Localnicii din preajmă spun că automobilul parcat în apropierea străzii Gheorghe Madan a fost ridicat acum jumătate de oră. În prezent polițiștii verifică dacă este vorba despre mașina cu care a fost răpit magistratul.

Menționăm că pe rețelele sociale a apărut o fotografie cu judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus ce ar fi fost făcută după răpirea magistratului. Din imagine se poate vedea că acesta ar fi fost bătut.

Deocamdată nu se cunoaște cine este autorul fotografiei, însă din aceasta observăm că magistratul are un ochi vânăt și o mână fracturată.

Magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău pe data de 3 aprilie, chiar din centrul Chișinăului.

Serviciul de Informații și Securitate neagă orice implicare în operațiunea de răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Potrivit purtătoarei de cuvânt a SIS, Daniela Mânzatu, răpirea magistratului nu a fost coordonată cu serviciile speciale de la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Ministrul de Interne, Pavel Voicu a anunțat astăzi, 5 aprilie, într-un briefing de presă că o persoană a fost deja reținută, însă nu a oferit detalii. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus