Externe

Producția vaccinului Covid-19 dezvoltat de Sanofi și GSK va întârzia

Un vaccin Covid-19 experimental dezvoltat de Sanofi și compania britanică GlaxoSmithKline a arătat un răspuns imunitar insuficient în rezultatele testului clinic, a declarat, vineri, producătorul francez de medicamente, transmite Reuters.

Cele două companii au afirmat că plănuiesc să demareze un alt studiu anul viitor, în speranța că vor dezvolta un vaccin mai eficient până la sfârșitul lui 2021.

Informația reprezintă o dezamăgire pentru vaccinurile în curs de dezvoltare care se bazează pe designuri mai convenționale ce s-au dovedit funcționale.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care folosește tehnologie inovatoare, este folosit în Marea Britanie.

Rezultatele de vineri, potrivit Sanofi, arată “un răspuns imunitar comparabil cu cel al pacienților care s-au recuperat de pe urma Covid-19 la adulții cu vârste de la 18 la 49 de ani, însă un răspuns imunitar deficitar la adulții mai în vârstă se datorează probabil unei concentrații insuficiente a antigenului”.

Faza a treia a studiilor este așteptată să înceapă în această lună.

Sanofi a declarat că va lansa un studiu în faza 2b, în februarie, după ce un studiu recent în care maimuțe vaccinate cu o formulă îmbunătățită de antigen au fost expuse virusului și au demonstrat efecte îmbunătățite.

“Studiul va include o comparație cu un vaccin Covid-19 autorizat”, a precizat compania.

“Dacă datele sunt pozitive, un studiu în faza 3 globală ar putea începe în al doilea trimestru din 2021. Rezultatele de la acest studiu ar duce la solicitări de reglementare în a doua parte a anului 2021, astfel întârziind disponibilitatea vaccinului de la mijlocul lui 2021 la trimestrul 4 2021”, a mai spus aceasta.

Cele două companii au declarat că “au informat guvernele și Comisia Europeană acolo unde au fost făcute angajamente contractuale pentru a achiziționarea vaccinului”.

Vaccinul Sanofi-GSK folosește aceeași tehnologie bazată pe proteina recombinantă ca unul dintre serurile dezvoltate de Sanofi împotriva gripei. Va fi cuplat cu un adjuvant, o substanță care acționează ca un promotor al vaccinului, făcut de GSK.

Articole corelate

4 Comentarii

  1. Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Opera, it looks fine but
    when opening in Internet Explorer, it has
    some overlapping. I just wanted to give you a quick
    heads up! Other then that, wonderful blog! roma drakt TedLaicb långa tröjor EssieBack

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus