Social

SAS AGRO și CEHTA anunță o colaborare strategică pentru digitalizarea agriculturii

Este agricultura din Republica Moldova pregătită să facă față provocărilor moderne? Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA) are plăcerea de a anunța o colaborare strategică între CEHTA și compania Studioul Sistemelor Agricole, deschizând noi orizonturi pentru digitalizarea agriculturii în Republica Moldova. citat de agrobiznes.md

Proiectul este susținut și finanțat de către USAID, și presupune crearea unui laborator de digitalizare a agriculturii și a unui curs de instruire.

Cu peste 190.000 hectare digitalizate doar în Republica Moldova, Compania SAS AGRO se impune ca lider în dezvoltarea și implementarea soluțiilor tehnologice inovatoare în sectorul agricol. 

„Impactul colaborării noastre se va resimți nu doar în fermele din nordul țării, ci și în educația agricolă și în piața muncii digitale.

Specialiștii SAS împreună cu CEHTA vor dezvolta un curs de digitalizare adaptat nevoilor pieței, oferind elevilor și profesioniștilor cunoștințe esențiale pentru a se adapta la cerințele unei agriculturi moderne.

Acest curs va răspunde nu doar de ce e nevoie de digitalizat fermele noastre, ci va servi drept instrument esențial și pentru angajații din industrie, contribuind la crearea unei comunități solide de specialiști în domeniul agricol digital”, a menționat Ghenadie Cioinac, fondatorul companiei SAS.

ghenadie cioinac

Scopul laboratorului de digitalizare a agriculturii este de a introduce elevii și managerii companiilor agricole în realitatea digitală și în utilizarea eficientă a software-ului SAS by Cropwise și a echipamentului esențial pentru operaționalizarea unei platforme integrate de management.

Importanța acestei inițiative constă în furnizarea unei baze solide de cunoștințe și abilități practice, pregătind astfel specialiști pentru a face față cerințelor complexe ale gestionării unei întreprinderi agricole în mediul actual.

„Obiectivul principal al companiei SAS este să implementeze un sistem digital integrat de management al fermei moderne. Acesta nu se rezumă doar la gestionarea terenurilor online sau monitorizarea echipamentului agricol; este un pas hotărât către elaborarea unei strategii de digitalizare a întreprinderii și nu în ultimul rând eliminarea hârtiei și registrelor cu manuscris din procesele de producție agricolă. Prin intermediul platformelor tehnologice avansate, integrate de SAS, vom gestiona eficient câmpurile și resursele.
Stocarea și prelucrarea datelor economice ale fermei vor genera prognoze exacte pentru recolte și venituri, contribuind astfel la o producție agricolă competitivă”, a menționat Viorel Ivanov, directorul executiv al companiei.”

Această colaborare reprezintă o fuziune între tradiția de 60 de ani a CEHTA în educația agricolă și tehnologia de vârf furnizată de SAS.

Împreună, construim temelia pentru un viitor agricol modern în Moldova, sustenabil și pregătit să facă față provocărilor.

Acest proiect este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) și este implementat de către Compania SAS AGRO, în parteneriat cu Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA).

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus