Politic

Europarlamentar: Vrem să creștem sprijinul financiar pentru Ucraina și R.Moldova, state candidate la UE

Creșterile de fonduri care s-au negociat în Bugetul UE din 2024, votate în Parlamentul European. Despre acest lucru a anunțat europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Potrivit lui, Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat aseară pachetul de amendamente pe care l-am propus la Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2024.

,,Pachetul votat este rezultatul a aproximativ 1.200 de amendamente la acest buget pe care le-am negociat în ultimele luni cu comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu grupurile politice și cu colegii eurodeputați, în mod individual. Vestea bună este că Bugetul UE din 2024 cuprinde suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile și care vor fi foarte importante pentru țara noastră anul următor.” a spus el.

În context, Mureșan a menționat că se dorește ,,a crește sprijinul pentru fermieri, mai ales pentru tinerii fermieri, dar și pentru micii întreprinzători din Europa, fiindcă ambele categorii au fost puternic afectate de consecințele războiului din Ucraina.”

,,Propunem creșterea alocărilor pentru bursele „Erasmus+” fiindcă vrem ca studenții din România și din toată Uniunea Europeană să beneficieze de cât mai mult sprijin atunci când studiază în străinătate, mai ales în contextul inflației ridicate din ultimii ani.” a mai spus el.

Totodată, Mureșan a spus că, Parlamentul European dorește să crească sprijinul financiar pentru Ucraina și Republica Moldova, state candidate la Uniunea Europeană și țările care au avut cel mai mult de suferit din cauza războiului declanșat de Rusia la granițele noastre.

,,Încă din primăvară, când am fost desemnat raportor general pentru Bugetul UE din 2024, am spus că avem nevoie de creșteri bugetare anul viitor, nu de tăieri. Avem nevoie de mai multe fonduri fiindcă avem noi priorități de finanțat, mai ales în contextul războiului din Ucraina, al creșterii inflației și al crizei energetice cu care ne-am confruntat. Tocmai de aceea, respingem tăierile propuse de Consiliu fiindcă acestea nu țin cont de realitățile din teren. În plus, propunem creșteri la liniile bugetare care au cea mai mare nevoie de finanțare” a conchis el

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus