Social

Instruiri în domeniul combaterii traficului de persoane în mediul online

Ieri, 6 decembrie 2021, Ministerul Afacerilor Interne a dat startul cursului național cu genericul „Recrutarea victimelor traficului de ființe umane pe internet”, care întrunește experți internaționali din Marea Britanie, Spania, România, Frontex, Europol și CEPOL, și va dura până la sfârșitul săptămânii.

Trainingul este destinat pentru 30 de participanți din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Academiei „Ștefan cel Mare”, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. 

Astfel, activitățile de instruire vor fi axate pe teme de interes precum: cooperarea între autoritățile de aplicare a legii în contexte atât naționale, cât și transnaționale, îmbunătățirea asistenței și a sprijinului acordat victimelor, proceduri și bune practici europene în activitatea echipelor comune de investigații și sisteme de educație și pregătire polițienească întâlnite în țările Uniunii Europene. 

La deschiderea evenimentului, Secretarul de Stat al MAI Serghei Diaconu a venit cu următorul mesaj: ,,Spre regret, traficul de ființe umane rămâne a fi un segment sensibil la nivel național și internațional. Acest curs este foarte important pentru colegii noștri și sperăm că va fi util în practică la îmbunătățirea calității serviciilor în combaterea acestui flagel, care implică un dialog activ al actorilor la nivel transnațional, identificării victimelor și acordării sprijinului calificat și multidisciplinar”.

Menționăm, Ministerul Afacerilor Interne este gazda acestui eveniment, realizat cu suportul echipei de proiect TOPCOP (Training si Parteneriat Operațional de Combatere a Criminalității Organizate in regiunea Parteneriatului Estic) finanțat de Uniunea Europeană și implementat cu suportul Colegiului European de Poliție (CEPOL) în contextul implementării portofoliului de activități realizate în conformitate cu necesitățile de instruire la nivel național.

La fel, MAI  este punctul național de contact al proiectului, la care au fost conectate și alte agenții de aplicare a legii, precum Serviciul Vamal, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Prețuim timpul tău. Abonează-te la:
Canalul de Telegram, aici ➞ „Punctul pe i”
Canalul de Youtube, aici ➞ „Punctul pe i”
Pagină de Instagram, aici ➞ „Punctul pe i”, pentru a fi mereu informat!

Articole corelate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi la butonul de sus